Kils AIK

Referat: Västanviks AIF - Kils AIK

Sista hemmamatchen denna säsong hade Kil på andra sidan planen och efter förra helgens oinspirerade insats var vi spända på hur det skulle se ut idag.
Det var lite positionsändringar i laget och om det berodde på det eller något annat vet jag inte men direkt från start syntes det att laget var på en helt annan nivå än senast.
Spelet från start var fartfyllt med bra passningsspel vilket redan i första minuten ger en fin målchans då Milan tog sig runt på vänsterkanten och slår ett fint inlägg som Micke kommer rätt på. Han får till ett bra direktskott som målvakten på nått mirakulöst sätt lyckas rädda med ena benet bakom sig.
Ledningsmålet kommmer ändå som ett brev på posten under de första fartfyllda minuterna när vi i tredje minuten får ett inkast på vänsterkanten. Darko tar hand om bollen o kastar till Milan som tar med sig bollen och från vänsterläge drar till på halvvolley och bollen får en härlig bana förbi en paralyserad målvakt o in i bortre hörnet.
Vi fortsätter med vårt fina passningsspel och kommer fram till flera fina lägen som i den 8:e minuten då Milan tråcklar sig fram och spelar ut till Darko på högerkanten. Darko tar emot och försöker knorra in bollen i bortre hörnet men bollen smiter strax utanför.
Även om vi är spelförande så är inte Kil ofarliga och de har ett bra passningsspel men vi är täta i defensiven så några stora chanser får de inte och inläggen tar Branco säkert hand om.
I 18.e minuten är vi säkra på att plita ner 2-0 när Micke blir totalren rakt framför målet o kan i lugn o ro sikta men skottet går mitt på målvakten.
Vårt fina spel fortsätter och på mitten är det Per L som är kung då han bryter många anfall och tar hand om i stort sett alla förlupna bollar vilket värmer en gammal mittfältsrävs hjärta.
Vi får ett fint läge till då Micke får till ett fint inlägg från högerkanten som Darko går upp på vid bakre stolpen men målvakten hinner med o tar nicken.
1-0 i paus efter en underhållande halvlek med bra spel från bägge lagen men med de chanser vi skapat borde vi gjort nått mål till.

Direkt i inledningen av andra halvlek får Kil sin bästa chans i matchen då en fristående spelare mitt i straffområdet får bra träff men Branco gör en kanonräddning vilket var viktigt för oss.
Tyvärr är inte spelet första kvarten på samma nivå som i första och det ser lite okoncentrerat ut med sämre jobb i defensiven och mindre löpvilja offensivt. Det är Frykedal som sköter löpandet inledningsvis och det ger honom en fin chans efter 56min när Darko i ett flygande anfall sticker fram bollen till honom men avslutet pareras av målvakten till hörna.
Efter en mindre bra första kvart skärper vi till oss igen och hittar tillbaka mot det fina spel vi hade i första halvlek. Detta gör att vi skapar chanser igen och i den 62:a minuten kan vi utöka ledningen när Vito gör sitt första mål till allas glädje. Målet kom efter ett fartfyllt anfall där Darko får bollen på vänsterkanten och tar sig ner mot kortlinjen där han stannar upp o hittar in till Milan centralt. Milan ser en framrusande Vito och lägger fram bollen till honom vilket Vito utnyttjar på bästa sätt när han tar sig emellan mittbackarna och fri med målisen lugnt lägger in bollen i bortre hörnet.
Efter detta mål tappar Kil lite av sin geist och vi kan ganska enkelt rulla oss fram till många fina lägen som i den 68:e minuten när Vito genom flera väggpass tar sig fram över mittplan o snyggt frispelar Fredrik. Han får friläge över nästan hela planhalvan och hinner säkert tänka både en o två gånger hur han ska avsluta vilket inte alltid är till fördel. Det var det inte denna gång heller för hans chip smyger utanför vänstra stolpen.
3-0 kommer istället efter 75min när Darko har bollen på mittplan o drar sig mot höger där han hittar en som vanligt framlöpande Frykedal som tar med sig bollen ner mot kortlinjen där han serverar Milan bollen i bra läge. Milan tar emot bollen o kan i lugn o ro sikta in sig innan han säkert rullar in bollen i närmsta hörnet.
Fyra minuter senare kommer vi i ett nytt härligt anfall där Darko slår ett fint inlägg som Fredrik i bra läge är nära att kunna knoppa in men inlägget är aningen för högt, dock blir det en hörna i momentet efter.
Vänsterhörnan blir farlig då Nikola möter vid första stolpen o styr bollen mot mål men på mållinjen står det en spelare som kan stoppa skottet.
I 81:a minuten kommer Darko med bra fart och löper efter en tempoökning rakt igenom försvaret vilket ger honom friläge där han är på väg att runda målvakten men blir kapad av densamme med straff o frilägesutvisning som följd.
Straffen tar Darko hand om och som vanligt gör han en liten pausfint på vägen fram innan han säkert drar in bollen imål. Nu blir det lite palaver då domaren eller om det var linjedomaren hittat nått fel med straffen och de har en eget möte vid kortlinjen. Beslutet blir att Darko gjort sig skyldig till otillåten fintning vilket isig är konstigt då han efter han satte i stödbenet inte gjorde nån fint. De bestämmer att det ska vara indirekt frispark för Kil men vad jag har för mig och läst mig till i regelboken skulle straffen gått om så det är tur att matchen inte stod o vägde.
Efter detta blir det lite avslaget och vi visar ingen större skärpa i de lägen vi skapar under slutminuterna.

Det var skönt att få se en sån härlig insats för när vi spelar på detta sätt med bra passningsspel i bra tempo är vi mycket svårstoppade vilket vi fick bra bevis på då ett formstarkt Kil mer eller mindre var chanslöst.
Laget var rakt igenom starkt med en Branco längst bak som var säkerheten själv och framför honom en stark backlinje som nästan inte gjorde några misstag alls. På mittfältet var Per L fenomenal i sitt defensivslit och han var även bra i det offensiva spelet genom bra passningsspel o fina spelvändningar. Våra offensiva spelare visade långa stunder upp ett briljant anfallspel med bra fart och fint passningsspel som ställde till stora problem för motståndarna, och med lite bättre skärpa i avslutslägena hade vi gjort några strutar till. När spelarna släpper loss o låter bollen gå som idag blir anfallspelet fantastiskt att se på och det måste vara jobbigt för motståndarna för ena gången hotar vi till vänster nästa gång på högersidan och sen kommer vi centralt vilket gör oss mycket svårstoppade.
Vi fick även se nyblivna pappan Daniel F göra sin bästa insats iår då han var som en duracellkanin på högerkanten i sina outtröttliga löpningar upp o ner.
Tyvärr fick Per L o Nikola sina tredje varningar och de missar därmed avslutningen mot Norrstrand.

Matchfakta: 3-0 (1-0)

1-0 3min Milan (Darko) snabbt inkast av Darko till Milan som tar emot o drar iväg ett lurigt skott som ställer målisen
2-0 62min Vito (Milan) Milan sticker fram bollen till framrusande Vito som går mellan mittbackarna o i friläge lugnt lägger in bollen
3-0 75min Milan (Frykedal) Frykedal tar sig ner mot kortlinjen o rullar in till Milan som siktar in sig o sätter bollen inät